CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages

Monday, 30 April 2012

alhamdulillah :)

Assalamualaikum !

alhamdulillah . result exam pown dahh keluar beberapa hari yang lepas . 
so far , okayy lahh . semua pass . physic pass . chemistry pass . calculus pass .tak de yang repeat . 
bersyukur gilaa .tak harapkan dekan pown . 
sebab memang tau , tak akan dapat .
kenapa ? sebab sem 2 nihh memang tough okayy . pengsan .
alhamdulillah tak banyak sangat drop pointer tuhh . 
insyaallah , next sem kita work out lebih lagi .
to those yang dapat dekan lagi tuhh , tahniah !
kbai ~

Thursday, 26 April 2012

kecik-kecik cili padi :)

Assalamualaikum !

hye here and there .
haa , tiba-tiba fifi teringat zaman kecik-kecik dulu .
perangai dulu-dulu . yang selekeh-selekeh tuhh . 
makan sambal , lap kat tudung
ya Allah , selekehnya weyh . haha . main lari-lari lagi .
berpeluh-peluh , lepas tuhh , masuk kelas .
sebelum masuk , beratur dulu . angkat , jatuh , senang diri , jaga sedia . beratur mesti ikut ketinggian .
haaa , korang pown sama kann kann kann .
masuk kelas main pemadam , lawan lawan lahh . . haha .
tak lupa jugakk main lawan tangan . main cop chop tiang . erkkhh , pape entah kott .
yang paling korang suka , mesti bila dapat surat dari secret admirer kann . 
ala , acah acah cinta monyet lettew . haha . 
mesti ada orang tengah yang jadi korang punya scandal tuhh . 
apa lagi , dulu . . . denda yang paling femes kena dengan cikgu , mesti ketuk ketampi .
sikit sikit , ketuk ketampi , tak buat kerja je , ketuk ketampi .
sekarang , kalau tak buat assignment je , potong carry mark . tak payah susah susah .
ishh , banyak gilaa lahh kann . 
kalau korang nak ingat balik , boleh lahh tengok video nihh .



salam . kbai ~

lots of love , 
FIFI .




debaran tunggu result macam retis dapat ABPBH .

Assalamualaikum !

it's 26/4 . and tomorrow will be 27/4 .
and the result will be release . 
ohmygoshhh ! it's scared me .
dean list ? memang tak lahh kott . dengan fizik yang jawab pape entah je .
TAPI kalau dead list maybe boleh jadi . hahaha .
ya Allah , tak aman jiwa dan raga nihh . JK .
AND 
please dont ask me how much i get for this semester . pissed off .
pergi main jauh-jauh sana .
kalau dapat result okayy , baru online . IM semua .
bagitau semua . buat pengumuman kat masjid semua lahh . 
kalau tak , sunyi lahh phone semua .
offline . semua lahh . 

KBAI ~

Monday, 23 April 2012

cik polis vs ustaz don .

Assalamualaikum !

selamat hari isnin semua .
semalam ayah pergi brunei bersama-sama rombongan cik kiah dia .
dan Alhamdulillah ayah dah sampai sana dengan selamat .
dan jugak Alhamdulillah ustaz don dah selamat pulang dengan selamat .
dan Alhamdulillah saya juga dahh kenyang makan chicken porridge tadi .
berapa banyak dan lahh kann .
okayy , dahh tiga hari tak lekat kat rumah . debak !
ye . terima kasih kepada cik polis dan ustaz don kerana telah membawa saya keluar dari mahligai istana tercinta .
ouhh . maafkan saya terlambat update entry nihh .
niat nak update cepat , tapi lappy engak bisa digunakan yaa , buk .
maaf in gue .
kami pergi mana ? aisshh , ‘midvalley’ tuhh .
lepas midvalley , gi dataran pahlawan pulakk . nasib tak turun pilah jap kann .
kalau tak dahh terlepas rindu dekat pakcik’’ kat pilah . jada .
then , sampai kat midvalley tuhh , layan cik polis nak jadi bintang mentor semua lahh .
eeiii , lagu ape ntah cik polis nyanyi nihh . tak tau bole .
yang ustaz don pulak , suruh nyanyi tak nak .
nak kata nak nyanyi lagu nasyid , dah pilih kann dahh . ni mesti acah acah kes suara mahal lahh tuhh .
lepas tuhh , pergi . . . . . . . . hahh , dataran pahlawan pulakk .
ouhh , lapar . perut saya dah bemain macam’’ lagu dahh .
tapi , lagu keroncong jugakk yang dengar paling kuat .
ekh , ada orang belanja kita lahh hari tuhh . tapi kann , macam orang yang belanja tuhh je yang makan banyak . ye ke ?
well , before tunggu segala makanan sampai , ada lahh sorang budak nihh .
ya Allah , comel gila . senyum tak sudah . kalau boleh nak senyum dari johor sampai perlis tuhh haaa .
dia pakai baju I heart Port Dickson . pas tuhh makan sampai melecur mulut .
aishh , apa pown tak boleh . adik adik .
lepas makan , dengan perut yang mengandung dua bulan , longgarkan belt sikit .
eeeiiiii , tak senonoh . kita pergi tengok movie pulakk . uncle usin .
ekh , no no no . sebelum masuk , kasi hadam perut-perut kalian semua dulu lahh .
main ! yeay ! yeay ! dah , dah . . back to story .
so far , boleh lahh . bosan ? ada lahh sikit .kalau tak , macam mana cik polis kita boleh tertidur kann . maaf !
errkkhh , yang paling fifi tak suka , masa ada scene katak .
eyuuukkk , ya Allah ,  geli gilaa kodd  . tutup mata guna phone pown bolehh .
nak tau takk ? ada budak tuhh tak pernah tengok titanic .
terkejutt boleh ? tapi , tak pe lahh . ustaz don memang tak elok nak tengok story macam tuhh .
isshhh , isshh , ishh .
sebelum balik , beli cool blog , buku yang hanya dibalikkan duit sebanyak RM 0.05 ,roti dan kek untuk ibu tersayang .
lepas tuhh . odw balik ustaz don kena tahan ngan jpj .
alamak , tercerita pulakk . maafkan saya .
ada lagi , maafkan saya ternampak gambar kat lesen awak . maafkan saya . maafkan saya .
Alhamdulillah , sampai kat Bandar Tenggara yang tercinta .
selamat cik polis jemput dari ustaz don .
terima kasih . 

 yeahh , kita makan dulu !

Dear people that I used to love before , now and after . insyaallah .
Mrs police and ustaz don ,
Mrs Huda Zafiratul Syafina and Mr. Ammar Akif ,
Thank you so much for the wonderful day ! Thank you for the lovely treats ! Thank you for being one of the VIP in my life !
Thank you for every things that you have give to me .
There’s no more words that I can say . Thank you , dear !
I love you ! I miss you !

Sincerely ,
Nur Syafiqah Seroun . 

p/s : bukan senang nak tulis macam nihh . pehh , debak debak ! HAHA ! okayy , location semua tipu ! maaf !
 


Monday, 16 April 2012

nasi minyak yang dinantikan ! HAHA .

Assalamualaikum !

hai ! sekejap je dah hari isnin semula . 
esok dah hari selasa pulak . semalam hari ahad .
semalam fifi pergi jemputan kahwin . 
wahh ! ter'excited' pulakk dapat makan nasi minyak . ye lahh . cuba bayang kann selama mana fi duduk kat pilah tuhh , selama tuhh lahh fi tak makan nasi minyak . sadis . 
sampai jaa , disambut dengan paluan kompang .
okayy , terasa macam pelantin dekat situ . HAHA !
ye , saya nak pilot to be my husband . ini kerja gila !



mana lahh nak cari incik pilot kann . duduk berhari hari dekat airport pown belum tentu dapat .
back to story , orang first yang fifi jumpa , my ICT teacher , cikgu sam . 
alamak ! malu . speechless pown ada . ibu tegur , fifi tersengih sengih .
sengih je yang mampu , kang lebih lebih ada kena sepakan percuma dari bini dia kang . 
lepas muncul saja satu muka bekas guru , maka mula lahh timbul muka muka cikgu yang lain .
fifi tak kisah lahh kalau diaorang nak tanya further studies kat mana . 
TAPI , TAK PAYAH LAHH NAK TANYA AYAH BILA LAGI BILA LAGI KANN . 
maafkan saya ter'caps lock . 
hahh , lama lagi kodd . saya baru sahaja meninggalkann sekolah . 
lagipun saya tetap nak tunggu incik pilot datang meminang . ouuhh , yang ini gedik !
lagi , dapat jugak lahh jumpa dengan akak akak senior yang lain AND schoolmate dulu . 
tapi paling reunion balik , ibu ayah and the geng lahh .
meriah . 
dengan ini , saya isytiharkan , saya dah dapat makan nasi minyak yang selama beberapa bulan saya tunggu . HAHA !

Lots of love,
FIFI . 

Saturday, 14 April 2012

renungan bersama

ASSALAMUALAIKUM !

Lately nihh , ramai kita tengok terlalu berbangga dengan kekayaan dan kemewahan yang diaorang ada kann . 
tapi , korang pernah fikir tak diaorang tuhh aman ke hidup macam tuhh ?
yeah , maybe diaorang aman sebab diaorang tak perlu susah susah macam orang lain .
but , bagi fifi TAK . kenapa ?
SEBAB for me , bila orang dahh kaya nihh mesti jadi tumpuan orang ramai .
lebih lebih lagi bila ada orang tak puas hati dengan kita kann . 
senang kata , lebih mudah , lebih faham . 
pecah rumah , rompak , ragut . 
bila tidur jaa . mesti hati tak tenang kann . fikir sana fikir sini . aishh .
lagi satu , selalunya , diaorang tak pernah puas dengan apa yang diaorang ada . 
mesti nak tambah kann harta lagi lagi lagi dan lagi .
tak salah nak tambah harta lagi , TAPI harta dengan ALLAH jangan lupa jugak okayy .
then fifi ingat kann . . for myself too . .  

JANGAN BERBANGGA DENGAN PAKAIAN MEWAH YANG KITA ADA 
KERANA AKHIRNYA PAKAIAN KITA SEMUA ADALAH KAIN KAPAN

JANGAN BERBANGGA DENGAN PERFUME BERJENAMA TERKENAL YANG DIMILIKI
KERANA AKHIRNYA PERFUME KITA ADALAH KAPUR BARUS 

JANGAN BERBANGGA DENGAN KERETA MEWAH YANG DIMILIKI 
KERANA NANTI KENDERAAN KITA ADALAH KERANDA  

Lots of love ,
FIFI .

Thursday, 12 April 2012

wordless thursday !

ASSALAMUALAIKUM !

alhamdulillah . . sekali lagi Allah berikan kita peluang kita untuk bernafas . . 
semua sihat ?
mesti lahh sihat kann sebab semalam dah cuti pertabalan agong .. haha .. 
tapi , semalam jugak ada gempa bumi dekat aceh kann . . 
amaran berjaga-jaga tsunami pown dia dahh bagi kat malaysia . . 
but lepas tuhh ditarik balik kann . . buat cemas orang je . . 
apa apa pown . alhamdulillah malaysia tak kena gempa bumi @ tsunami tuhh . 
ada yang pergi istiadat pertabalan semalam ?
aceceh , tanya orang macam diri sendiri pergi saja . 


motif ?
saja saja sahaja . . 
acah acah macam pergi istana semalam .
padahal gambar ni masa percutian sebelum final exam dulu . . 
haha . . 
kbai ~



Tuesday, 10 April 2012

10 kelebihan sebagai seorang wanita

Kadang kadang selalu kita dengar orang-orang especially perempuan selalu merungut kenapa mereka dijadikan sebagai seorang perempuan . .
Itu tak kena lahh , ini lahh . .
Aisshhh . . macam-macam lahh kann . .
Tapi , sebenarnya kita kena bersyukur sebab kita dijadikan sebagai seorang perempuan . .
Kenapa ?
Back to the title . . perempuan ni sebenarnya banyak sangat kelebihan . .
Nak tau apa dia ?
Here they go . .

1 .  Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki sebab sifat penyayangnya yang lebih kuat daripada lelaki . . betul okay . . tak percaya ? buktinya ketika ditanya kepada Rasullulah SAW akan hal itu , Baginda jawab , ‘Ibu lebih penyayang daripada bapa dan orang yang penyayang tak akan sia-sia’.

2.  Apabila seorang perempuan mengandung, maka malaikat akan beristighfar untuknya . Allah akan mencatatkan baginya setiap hari dengan 1000 kebajikan dan menghapuskan daripadanya 1000 kejahatan . sekarang bayangkan betapa banyaknya ibu-ibu dapat kalau diaorang ade anak 11 @ 12 ..

3.  Apabila seorang perempuan mulai rasa sakit hendak bersalin, maka Allah SWT mencatatkan baginya pahala orang berjihad pada jalan Allah SWT.

4.  Apabila seorang perempuan melahirkan seorang anak, keluarlah dia daripada dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya .

5.  Apabila lahir anak lalu disusukan anak tersebut, maka bagi setiap tegukan susunya diberikan sau kebajikan .

6. Apabila semalaman seorang ibu tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, Allah memberinya pahala seperti memerdekakan 70 hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah SWT .

7.  Barang sesiapa yang mengenbirakan anak perempuannya , darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah SWT dan orang yang takutkann Allah SWT akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya . * yang ini fifi paling suka . . haha , tak senonoh ! *

8.  Lagi lagi lagi , hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki kerana barang siapa yang mengembirakan anak perempuan seolah olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail .

9.  Wanita yang solehah itu lebih baik daripada 1000 lelaki yang soleh .

10.  Apabila kedua-dua ibu bapa mereka panggil, maka jawablahh panggilan ibu terlebih dahulu okayy ..

Konklusinya , bersyukurlahh kerana kita dijadikan sebagai seorang perempuan kerana banyak sangat advantages yang kita dapat kann . .
Ekh , chooppp ! ade lagi satu . .
11.  SYURGA ITU DI BAWAH TAPAK KAKI IBU . syurga di bawah tapak kaki suami ? dimana letaknya syurga seorang suami ? di bawah tapak kaki ibu kann . .

Sekian .

Lots of love ,
FIFI


Monday, 9 April 2012

NEW JOB !


Yeay ! semalam fifi dapat tugas baru .
Cehh , tugas segala lahh kann . .
Macam ye ye kau ni fi .
Semalam dengan rasminya fifi telah dilantik sebagai holiday planner .
Ade ke ? ala boleh kira ade lahh lepas ayah suruh cari info , book sana book sini for the family holiday lahh kann . .
Ish ish . . juling dahh mata cari . nak pergi mana ?
Dekat dekat je . . tak de lahh sampai Beijing , Paris , Scotland . .
Cakap pasal Scotland ni , tengok takk nona semalam . .
Ala , pasal Amalina Che Bakri tuhh . .
Ayat dia yang jadi bahan fifi . . ‘I’m not like that’ . .
HAHA . . jahat kann . .
Tapi , really impressed kat dia sebab dia antara pelajar paling cemerlang kat sana . .
Hebakk weyh . . alang kita yang nak jadi antara pelajar cemerlang dekat sekolah sendiri pown susah apatah lagi nak jadi top students kat university kann . .
Yang tak boleh go , masa mak dia bawak garlic sekali pergi sana . .
Macam Scotland dah tak de garlic lahh kann . .
APTB ~ ~
Ohmygoshhh ! tak sabar lahh nak holiday !
CUTI-CUTI MALAYSIA . . lalala . .
sepat lahh sepat lahh . .
Itew dahh tak saba dahh ni . .
Eyyuuuukk , gedikkk !
Kbai ~

Lots of love ,
FIFI