CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages

Monday, 30 January 2012

kegembiraan ?

Assalamualaikum !

DEFINITELYDOPE

isnin yang indah bukan ?
mulakan class analytical chemistry hari ini dengan senyuman . . disamping berbaju kurung biru dan berkasut purple ke kelas . . 
happy semalam tak hilang lagi .. hehe .. semalam ?
yeah semalam . . semalam fifi keluar makan ngan iera , sasa and sue . . 
makan kat luar uitm je . . jalan kaki . . 
nasib baik lahh tak de anjing yang hari tuhh . . 
kalau tak , memang tak jejak kann kaki kat luar uitm lahh nampaknye . .
then , lepas makan makan , balik lahh kolej sebab mase tuhh dahh maghrib dahh . . 
underwear tuhh main pijak bayang bayang . . yang paling teruk , main pijak kepala bayang bayang pulakk tuhh . . 
cannot go betul bile masing masing elak kepala masing masing from dipijak . . 
buruk bebenor gaya elak tuhh . . haiyaa . . padahal bukan betul pown . . 
korang nii . . macam macam . . 
lepas tuhh dah tak larat nak jalan .. nasib baik ade bas uitm lalu .. tahan tahan tahan ..
yeay ! pakcik bas berhenti !
then naik bas dari admin sampai kolej . . jauh tuhh .. haha .. 
kat dalam bas main lambai lambai orang . . mane orang tuhh nampak . . 
ekh , pakcik bas pulak hon diaorang . . hahhh . . nampak pakcik tuhh usha budak uitm .. 
okayy , tak de mase saya nak usha usha nii . . 
nanti isteri dia kat rumah marah lahh dia usha orang lain .. 
belum kahwin lahh , bujang lagi .. 
haaaaa , bujang sebab ade lagi 3 kosong kann . . 
teettttt . .
speechless pakcik bas tuhh kau buat fi .. kejam kejam . . 
sebenarnya , bukan pakcik pown . . muda lagi . . 
dia pown marah fifi panggil dia pakcik . . then lepas tuhh , fi tukar lahh panggil dia ABANG .. 
hahh .. class kau fi .. 

okayy , class chemistry tadi tak dapat fokus sikit sebab sakit perut . . 
waaaa !! tak tahan !! balik bilik .. pergi bank !
tak senonoh .. 

kbaiii ~~

lots of love ------> fifi

Saturday, 28 January 2012



Johor Premium Outlets



owh , okayy . . kesian kann baru nak update pasal JPO ni ?
orang lain dahh lama dahh kodd update . . . haha . . 
tak pe lahh . . mukadimah sikit . . cewaahh . . 

hah hah hah , korang dahh menjejakkan kaki lowm ?
 fifi ? dahh . . fi pergi dengan family lagi . . cool . . 
lagi pown dekat je . . senai je pown kodd . . heee . . 
ape yang bestnye ?
biase lahh . . dah nama pown premium outlets . . 
of course lahh stuff nye semua mahal mahal . . 
tapi , worth it lahh price ngan kualiti stuff tuhh kann . . 
ini takk , dah tau lahh tempat macam tuhh branded semua . . 
then , siap update status lagi beli 2 bra kat situu RM 100 . . 
hello ! standard lahh tuhh okayy . . 
tak de yang mahalnye kalau dahh jenama mewah segala kann . . 
JPO busuk ?
dahh bukak pown mase year end sale . .
tempat baru pulakk tuhh , orang dapat bonus lagi . . 
dahh semestinya JPO tuhh macam orang tengah buat perhimpunan haram . .
naseb baucar tak boleh guna kat situu . . 
kalau tak mesti lagi sesak jam bau bangla segala kann . . 
haiyaa . .
nak tau lagi ? datang lahh JPO sendiri . . 
meyh lee turun johor . . ngehngeh . . 
konklusi ?
mari lahh bercuti .. owh yeah !!
Beautiful hopes

people change ..

 ASSALAMUALAIKUM !

people change . . 
but there's must be a reasons why they change , right ?
kadang kadang hidup ni buat kann kita terpaksa berubah untuk kebaikan diri sendiri mahupun orang lain . . 
tapi , bila seseorang tuhh berubah , ade pulak orang tanya . . kenapa dia berubah ?
sedangkan jawapan tuhh diaorang sendiri dahh tau kann ?
sangat sangat impossible lahh bila orang yang terdekat dengan kita tak terasa perubahan tuhh . . 
mungkin jugak diaorang kecik hati ?
ye , semestinya kann . . but , trust me . . there's must be a reason why people change . . 
hidup ini kekadang ajar kita untuk menjaga hati orang lain daripada diri sendiri . . .
tapi , sampai bila ?
kita juga ade tahap kesabaran dan keimanan yang tersendiri kann ?
satu yang penting dalam hidup kita . . 
be yourself . . 
orang nak benci , meluat ?
who cares ?
yang penting hati senang , aman , dan damai . . 

thank you ~ 
lots of love ------> fifi ..



sahabat :)

Kau ada di kala ku suka
Di kala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada di kala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kaulah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menungguku
Kaulah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidupku

Kau lah yang di situ
Setia menungguku
Kaulah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kaulah yang satu
Menjadi sahabatku

Sahabatku...

Sunday, 8 January 2012

it's 2012 !

 assalamualaikum !

 ekh ekh , , dahh tahun baru lahh !
korang sambut ke ? 
fifi . . . .  tak berapa nak sambut lahh . . 
sambut tahun baru hijrah lagi best kann ? 
tak payah nak bakar duit boomm bammm booom bammm sana sini . . 
lagi pulakk busy bercuti cuti dengan family . . HAHA ! 
pergi mane ?
sebagai rakyat JOHOR , fifi telah menghabiskan masa sehari suntuk bersama family di ZOO JOHOR dan juga JOHOR PREMIUM OUTLET juga KOTA ISKANDAR . . 
waahhhh , teruja sungguh tatkala menjejak kann kaki buadd pertama kali nye di zoo johor setelah 18 tahun 12 hari di bumi ini . .dan pertama kali menjejak kann kaki ke JPO setelah beberapa hari dibuka . . 
 hahhh , derhaka kauu fi . . zoo lain sikit punya banyak kali kau dah pergi . . 
zoo johor kau tak pergi . . tak senonoh . . 


ZOO JOHOR & JPO & KOTA ISKANDAR ? 
next entry lahh okayy :)