CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages

Friday, 2 November 2012

First Week Sem Break

Assalamualaikum !

hey hey , cuti sem datang lagi .
 but this times, it's very short break compared to the previous sem . 
haaa, macam biasa . fifi jadi bibik ajeee lahh dekat rumah . 
jaga irfan yang telah meningkat bujang . cehhh .
kata irfan kat babysitter dia .
" mama , nanti kakak dah balik , irfan tak pergi rumah mama lagi . kakak ada boleh jaga irfan "
hamboi , kemain budak kecik nihh . 

minggu first nihh , fi buat sand art . 
haaaaa , nihh lahh hasilnya . 


tade lahh cantik mana art nihh .
tapi , disebabkann fifi memang suka BEE ngan pooh tuhh . 
so , ini lahh dia . 



Wednesday, 10 October 2012

Jalan . Jyeahhh !

Terminal Larkin-Kg Tarom-Danga Bay-Legoland-Puteri Habour-Aeon Bukit Indah-Mydin-Aeon Tebrau City-Pasar Malam Bandar Tenggara .

With Huda Zafiratul Syafina Zainal Abidin 


Friday, 6 July 2012

Hey ! We're gathering back in semester 3 .


Assalamualaikum !

seronok sangat dapat gathering balik dengan korang semua sem nihh !
gosip sama , gelak sama , makan sama , gurau sama , kutuk sama . 
semua sama .
best jugak kann satu class , all girls . hebakkk .
suka hati je nak buat apa . hahhh . 

Luvyaaa ~


















1 more weeks to go . :)

Assalamualaikum !

sedar tak sedar . dahh dokek 2 bulan kak huda pergi training dia kann .
tinggal lagi seminggu je dia nak balik .
haihh , untung lahh minggu depan balik .
kita nihh 2 minggu lagi baru balik . 
tuhh pongg sekejap je . 
baru beberapa jejak kat bumi JB , dah kena balik bumi pilah pulakk .
takpe lahh , sabar okayy . 
cool babehhh .

nak tengok gambar kak huda ?
nahhh !


hahhh , tak nak tengok sudahh !
tiada paksaan .
kak huda kata , dia tak gemok , baju tuhh yang besar .
hehh ? macam tuhh ke ? cehh cehh cehh .
whatever lahh kann . 
i miss you ~ 

kbai . 





New Roomate !

Assalamualaikum !

hello hello !
fifi dahh dapat roomate baru . hewhew .
nama dia siti alia . boleh panggil , kak alia .
akak nihh course food tech . comel gettew . 

hahh ? aini mana ?
well , dia kann memang suka kann tinggal kann fi kat kolo pilah nihh sorang2 .
kann aini kann .
aku tau kau mesti rindu dengan bilik yang kita yang heaven , sejuk nihh kann . haha .
kau jangan nangis 3 hari 3 malam macam hari tuhh tau . 
pilu hati aku dengar weyhh . seriussss . haha .
takpe takpe .  jangan risau .
haffey aku boleh tengok kann . relakss suda . 
ekh , salah salah . bak kata lecturer BEL , BERTENANG  bro .
hahh . cool gettew . johor-nogori-kelantan tak jauh mana pongg .
chill beb . 
nanti if lina ada movie baru , aku bagitau kau ea .
haha . busukk gilaa . jahat . 

okay lahh , okayy .
kau jaga diri baik-baik kat sana . 
nasib baik lahh kat sana tuhh tak banyak shopping mall .
kalau tak ............ haishh !
duduk je kat dalam kolej tuhh dendiam . study . paham ?
simpan air mata kau . jangan nak gembeng sangat . * cakap orang je lebih kau nihh kann fi *
nanti raya , datang lahh uitm . i'm sure , you're in uitmsick . wakakakaka .


wahh , via iphone gettew . 

this is the last time when we have fun together !
luvyaaa ~

kbai .




Sunday, 13 May 2012

goodbye kak Huda Zafiratul Syafina . :(

Assalamualaikum !

Salam sejahtera , salam 1 malaysia .
Dah , tak payah nak gaya perdana menteri sangat lahh . . 
Esok kak huda pergi police training dia . kat jempol .
Okay , soooo sad .
Tisk tisk . wipe tears .

Selama 2 bulan nihh , tak de lahh orang yang selalu kacau fifi kann .
Everytime text , call . sometimes rasa macam terkongkong jugak .
Tapi , bila kak huda tak buat macam tuhh , I feel very awkward .
I’m not used when the phone doesn’t ringing here and there .
Ohmygossshhh ! macam mana dengan 2 bulan nihh .
Bangun pagi , tak ada text dari kak huda . missed call yang dekat 10 kali dalam masa 10 minit .
Call 5 kali dalam satu hari . keep asking me how this and that .
I feel lost . seriously .
I need a shoulders now .
Siapa yang nak selalu manja kann fifi untuk 2 bulan nihh ?
Taking care of me ?
Siapa yang nak beli kann coklat banyak-banyak ?
Siapa yang nak kejutkan kalau dahh naik sem nanti ?
siapa yang nak bawak jalan-jalan ?
siapa yang nak layan kerenah fifi yang pape ntah nihh ?
siapa yang nak paksa-paksa fifi buat itu nihh ?
siapa yang nak dengar fifi membebel , ngadu tuhh nihh ?
siapa yang fifi nak buli ?
siapa yang nak follow balik pilah ? kereta hilux tak muat lahh .
siapa yang nak jadi tempat fifi lepas rindu kalau fifi rindu kat family ?

tak pe lahh , sekejap je kann . tak pe .
2 bulan je . sedapkan hati .
Insyaallah , I will taking care of myself .
But , I think , it cant be as perfect as you are with me .
I’m sorry sebab tak dapat jaga tab tuhh .
Bukan tak nak , tapi im afraid what your family will say .
They are somebody , while im nobody to you .
Sorry jugak tak dapat hangout with you . even sedih , tapi dah tak ada rezeki kann nak buat macam mana .
Thanks because you are willing to look after me last week .
going through hard and easy time . 

Dear Sis ,
Take care . don’t miss me too much okay .
Jangan nak gedik sangat . jangan nak nangis-nangis lagi .
*wipe tears*
I’m proud to have you as my foster sister .
That’s why I keep my tears away , when I with you .
We will be neighbor when I came back to pilah .
Remember that ! do visit me and take me away from beting .
I miss you , I need you , I love you !



Monday, 30 April 2012

alhamdulillah :)

Assalamualaikum !

alhamdulillah . result exam pown dahh keluar beberapa hari yang lepas . 
so far , okayy lahh . semua pass . physic pass . chemistry pass . calculus pass .tak de yang repeat . 
bersyukur gilaa .tak harapkan dekan pown . 
sebab memang tau , tak akan dapat .
kenapa ? sebab sem 2 nihh memang tough okayy . pengsan .
alhamdulillah tak banyak sangat drop pointer tuhh . 
insyaallah , next sem kita work out lebih lagi .
to those yang dapat dekan lagi tuhh , tahniah !
kbai ~

Thursday, 26 April 2012

kecik-kecik cili padi :)

Assalamualaikum !

hye here and there .
haa , tiba-tiba fifi teringat zaman kecik-kecik dulu .
perangai dulu-dulu . yang selekeh-selekeh tuhh . 
makan sambal , lap kat tudung
ya Allah , selekehnya weyh . haha . main lari-lari lagi .
berpeluh-peluh , lepas tuhh , masuk kelas .
sebelum masuk , beratur dulu . angkat , jatuh , senang diri , jaga sedia . beratur mesti ikut ketinggian .
haaa , korang pown sama kann kann kann .
masuk kelas main pemadam , lawan lawan lahh . . haha .
tak lupa jugakk main lawan tangan . main cop chop tiang . erkkhh , pape entah kott .
yang paling korang suka , mesti bila dapat surat dari secret admirer kann . 
ala , acah acah cinta monyet lettew . haha . 
mesti ada orang tengah yang jadi korang punya scandal tuhh . 
apa lagi , dulu . . . denda yang paling femes kena dengan cikgu , mesti ketuk ketampi .
sikit sikit , ketuk ketampi , tak buat kerja je , ketuk ketampi .
sekarang , kalau tak buat assignment je , potong carry mark . tak payah susah susah .
ishh , banyak gilaa lahh kann . 
kalau korang nak ingat balik , boleh lahh tengok video nihh .



salam . kbai ~

lots of love , 
FIFI .




debaran tunggu result macam retis dapat ABPBH .

Assalamualaikum !

it's 26/4 . and tomorrow will be 27/4 .
and the result will be release . 
ohmygoshhh ! it's scared me .
dean list ? memang tak lahh kott . dengan fizik yang jawab pape entah je .
TAPI kalau dead list maybe boleh jadi . hahaha .
ya Allah , tak aman jiwa dan raga nihh . JK .
AND 
please dont ask me how much i get for this semester . pissed off .
pergi main jauh-jauh sana .
kalau dapat result okayy , baru online . IM semua .
bagitau semua . buat pengumuman kat masjid semua lahh . 
kalau tak , sunyi lahh phone semua .
offline . semua lahh . 

KBAI ~

Monday, 23 April 2012

cik polis vs ustaz don .

Assalamualaikum !

selamat hari isnin semua .
semalam ayah pergi brunei bersama-sama rombongan cik kiah dia .
dan Alhamdulillah ayah dah sampai sana dengan selamat .
dan jugak Alhamdulillah ustaz don dah selamat pulang dengan selamat .
dan Alhamdulillah saya juga dahh kenyang makan chicken porridge tadi .
berapa banyak dan lahh kann .
okayy , dahh tiga hari tak lekat kat rumah . debak !
ye . terima kasih kepada cik polis dan ustaz don kerana telah membawa saya keluar dari mahligai istana tercinta .
ouhh . maafkan saya terlambat update entry nihh .
niat nak update cepat , tapi lappy engak bisa digunakan yaa , buk .
maaf in gue .
kami pergi mana ? aisshh , ‘midvalley’ tuhh .
lepas midvalley , gi dataran pahlawan pulakk . nasib tak turun pilah jap kann .
kalau tak dahh terlepas rindu dekat pakcik’’ kat pilah . jada .
then , sampai kat midvalley tuhh , layan cik polis nak jadi bintang mentor semua lahh .
eeiii , lagu ape ntah cik polis nyanyi nihh . tak tau bole .
yang ustaz don pulak , suruh nyanyi tak nak .
nak kata nak nyanyi lagu nasyid , dah pilih kann dahh . ni mesti acah acah kes suara mahal lahh tuhh .
lepas tuhh , pergi . . . . . . . . hahh , dataran pahlawan pulakk .
ouhh , lapar . perut saya dah bemain macam’’ lagu dahh .
tapi , lagu keroncong jugakk yang dengar paling kuat .
ekh , ada orang belanja kita lahh hari tuhh . tapi kann , macam orang yang belanja tuhh je yang makan banyak . ye ke ?
well , before tunggu segala makanan sampai , ada lahh sorang budak nihh .
ya Allah , comel gila . senyum tak sudah . kalau boleh nak senyum dari johor sampai perlis tuhh haaa .
dia pakai baju I heart Port Dickson . pas tuhh makan sampai melecur mulut .
aishh , apa pown tak boleh . adik adik .
lepas makan , dengan perut yang mengandung dua bulan , longgarkan belt sikit .
eeeiiiii , tak senonoh . kita pergi tengok movie pulakk . uncle usin .
ekh , no no no . sebelum masuk , kasi hadam perut-perut kalian semua dulu lahh .
main ! yeay ! yeay ! dah , dah . . back to story .
so far , boleh lahh . bosan ? ada lahh sikit .kalau tak , macam mana cik polis kita boleh tertidur kann . maaf !
errkkhh , yang paling fifi tak suka , masa ada scene katak .
eyuuukkk , ya Allah ,  geli gilaa kodd  . tutup mata guna phone pown bolehh .
nak tau takk ? ada budak tuhh tak pernah tengok titanic .
terkejutt boleh ? tapi , tak pe lahh . ustaz don memang tak elok nak tengok story macam tuhh .
isshhh , isshh , ishh .
sebelum balik , beli cool blog , buku yang hanya dibalikkan duit sebanyak RM 0.05 ,roti dan kek untuk ibu tersayang .
lepas tuhh . odw balik ustaz don kena tahan ngan jpj .
alamak , tercerita pulakk . maafkan saya .
ada lagi , maafkan saya ternampak gambar kat lesen awak . maafkan saya . maafkan saya .
Alhamdulillah , sampai kat Bandar Tenggara yang tercinta .
selamat cik polis jemput dari ustaz don .
terima kasih . 

 yeahh , kita makan dulu !

Dear people that I used to love before , now and after . insyaallah .
Mrs police and ustaz don ,
Mrs Huda Zafiratul Syafina and Mr. Ammar Akif ,
Thank you so much for the wonderful day ! Thank you for the lovely treats ! Thank you for being one of the VIP in my life !
Thank you for every things that you have give to me .
There’s no more words that I can say . Thank you , dear !
I love you ! I miss you !

Sincerely ,
Nur Syafiqah Seroun . 

p/s : bukan senang nak tulis macam nihh . pehh , debak debak ! HAHA ! okayy , location semua tipu ! maaf !
 


Monday, 16 April 2012

nasi minyak yang dinantikan ! HAHA .

Assalamualaikum !

hai ! sekejap je dah hari isnin semula . 
esok dah hari selasa pulak . semalam hari ahad .
semalam fifi pergi jemputan kahwin . 
wahh ! ter'excited' pulakk dapat makan nasi minyak . ye lahh . cuba bayang kann selama mana fi duduk kat pilah tuhh , selama tuhh lahh fi tak makan nasi minyak . sadis . 
sampai jaa , disambut dengan paluan kompang .
okayy , terasa macam pelantin dekat situ . HAHA !
ye , saya nak pilot to be my husband . ini kerja gila !



mana lahh nak cari incik pilot kann . duduk berhari hari dekat airport pown belum tentu dapat .
back to story , orang first yang fifi jumpa , my ICT teacher , cikgu sam . 
alamak ! malu . speechless pown ada . ibu tegur , fifi tersengih sengih .
sengih je yang mampu , kang lebih lebih ada kena sepakan percuma dari bini dia kang . 
lepas muncul saja satu muka bekas guru , maka mula lahh timbul muka muka cikgu yang lain .
fifi tak kisah lahh kalau diaorang nak tanya further studies kat mana . 
TAPI , TAK PAYAH LAHH NAK TANYA AYAH BILA LAGI BILA LAGI KANN . 
maafkan saya ter'caps lock . 
hahh , lama lagi kodd . saya baru sahaja meninggalkann sekolah . 
lagipun saya tetap nak tunggu incik pilot datang meminang . ouuhh , yang ini gedik !
lagi , dapat jugak lahh jumpa dengan akak akak senior yang lain AND schoolmate dulu . 
tapi paling reunion balik , ibu ayah and the geng lahh .
meriah . 
dengan ini , saya isytiharkan , saya dah dapat makan nasi minyak yang selama beberapa bulan saya tunggu . HAHA !

Lots of love,
FIFI . 

Saturday, 14 April 2012

renungan bersama

ASSALAMUALAIKUM !

Lately nihh , ramai kita tengok terlalu berbangga dengan kekayaan dan kemewahan yang diaorang ada kann . 
tapi , korang pernah fikir tak diaorang tuhh aman ke hidup macam tuhh ?
yeah , maybe diaorang aman sebab diaorang tak perlu susah susah macam orang lain .
but , bagi fifi TAK . kenapa ?
SEBAB for me , bila orang dahh kaya nihh mesti jadi tumpuan orang ramai .
lebih lebih lagi bila ada orang tak puas hati dengan kita kann . 
senang kata , lebih mudah , lebih faham . 
pecah rumah , rompak , ragut . 
bila tidur jaa . mesti hati tak tenang kann . fikir sana fikir sini . aishh .
lagi satu , selalunya , diaorang tak pernah puas dengan apa yang diaorang ada . 
mesti nak tambah kann harta lagi lagi lagi dan lagi .
tak salah nak tambah harta lagi , TAPI harta dengan ALLAH jangan lupa jugak okayy .
then fifi ingat kann . . for myself too . .  

JANGAN BERBANGGA DENGAN PAKAIAN MEWAH YANG KITA ADA 
KERANA AKHIRNYA PAKAIAN KITA SEMUA ADALAH KAIN KAPAN

JANGAN BERBANGGA DENGAN PERFUME BERJENAMA TERKENAL YANG DIMILIKI
KERANA AKHIRNYA PERFUME KITA ADALAH KAPUR BARUS 

JANGAN BERBANGGA DENGAN KERETA MEWAH YANG DIMILIKI 
KERANA NANTI KENDERAAN KITA ADALAH KERANDA  

Lots of love ,
FIFI .

Thursday, 12 April 2012

wordless thursday !

ASSALAMUALAIKUM !

alhamdulillah . . sekali lagi Allah berikan kita peluang kita untuk bernafas . . 
semua sihat ?
mesti lahh sihat kann sebab semalam dah cuti pertabalan agong .. haha .. 
tapi , semalam jugak ada gempa bumi dekat aceh kann . . 
amaran berjaga-jaga tsunami pown dia dahh bagi kat malaysia . . 
but lepas tuhh ditarik balik kann . . buat cemas orang je . . 
apa apa pown . alhamdulillah malaysia tak kena gempa bumi @ tsunami tuhh . 
ada yang pergi istiadat pertabalan semalam ?
aceceh , tanya orang macam diri sendiri pergi saja . 


motif ?
saja saja sahaja . . 
acah acah macam pergi istana semalam .
padahal gambar ni masa percutian sebelum final exam dulu . . 
haha . . 
kbai ~



Tuesday, 10 April 2012

10 kelebihan sebagai seorang wanita

Kadang kadang selalu kita dengar orang-orang especially perempuan selalu merungut kenapa mereka dijadikan sebagai seorang perempuan . .
Itu tak kena lahh , ini lahh . .
Aisshhh . . macam-macam lahh kann . .
Tapi , sebenarnya kita kena bersyukur sebab kita dijadikan sebagai seorang perempuan . .
Kenapa ?
Back to the title . . perempuan ni sebenarnya banyak sangat kelebihan . .
Nak tau apa dia ?
Here they go . .

1 .  Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki sebab sifat penyayangnya yang lebih kuat daripada lelaki . . betul okay . . tak percaya ? buktinya ketika ditanya kepada Rasullulah SAW akan hal itu , Baginda jawab , ‘Ibu lebih penyayang daripada bapa dan orang yang penyayang tak akan sia-sia’.

2.  Apabila seorang perempuan mengandung, maka malaikat akan beristighfar untuknya . Allah akan mencatatkan baginya setiap hari dengan 1000 kebajikan dan menghapuskan daripadanya 1000 kejahatan . sekarang bayangkan betapa banyaknya ibu-ibu dapat kalau diaorang ade anak 11 @ 12 ..

3.  Apabila seorang perempuan mulai rasa sakit hendak bersalin, maka Allah SWT mencatatkan baginya pahala orang berjihad pada jalan Allah SWT.

4.  Apabila seorang perempuan melahirkan seorang anak, keluarlah dia daripada dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya .

5.  Apabila lahir anak lalu disusukan anak tersebut, maka bagi setiap tegukan susunya diberikan sau kebajikan .

6. Apabila semalaman seorang ibu tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, Allah memberinya pahala seperti memerdekakan 70 hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah SWT .

7.  Barang sesiapa yang mengenbirakan anak perempuannya , darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah SWT dan orang yang takutkann Allah SWT akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya . * yang ini fifi paling suka . . haha , tak senonoh ! *

8.  Lagi lagi lagi , hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki kerana barang siapa yang mengembirakan anak perempuan seolah olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail .

9.  Wanita yang solehah itu lebih baik daripada 1000 lelaki yang soleh .

10.  Apabila kedua-dua ibu bapa mereka panggil, maka jawablahh panggilan ibu terlebih dahulu okayy ..

Konklusinya , bersyukurlahh kerana kita dijadikan sebagai seorang perempuan kerana banyak sangat advantages yang kita dapat kann . .
Ekh , chooppp ! ade lagi satu . .
11.  SYURGA ITU DI BAWAH TAPAK KAKI IBU . syurga di bawah tapak kaki suami ? dimana letaknya syurga seorang suami ? di bawah tapak kaki ibu kann . .

Sekian .

Lots of love ,
FIFI


Monday, 9 April 2012

NEW JOB !


Yeay ! semalam fifi dapat tugas baru .
Cehh , tugas segala lahh kann . .
Macam ye ye kau ni fi .
Semalam dengan rasminya fifi telah dilantik sebagai holiday planner .
Ade ke ? ala boleh kira ade lahh lepas ayah suruh cari info , book sana book sini for the family holiday lahh kann . .
Ish ish . . juling dahh mata cari . nak pergi mana ?
Dekat dekat je . . tak de lahh sampai Beijing , Paris , Scotland . .
Cakap pasal Scotland ni , tengok takk nona semalam . .
Ala , pasal Amalina Che Bakri tuhh . .
Ayat dia yang jadi bahan fifi . . ‘I’m not like that’ . .
HAHA . . jahat kann . .
Tapi , really impressed kat dia sebab dia antara pelajar paling cemerlang kat sana . .
Hebakk weyh . . alang kita yang nak jadi antara pelajar cemerlang dekat sekolah sendiri pown susah apatah lagi nak jadi top students kat university kann . .
Yang tak boleh go , masa mak dia bawak garlic sekali pergi sana . .
Macam Scotland dah tak de garlic lahh kann . .
APTB ~ ~
Ohmygoshhh ! tak sabar lahh nak holiday !
CUTI-CUTI MALAYSIA . . lalala . .
sepat lahh sepat lahh . .
Itew dahh tak saba dahh ni . .
Eyyuuuukk , gedikkk !
Kbai ~

Lots of love ,
FIFI

Friday, 30 March 2012

bermula lahh cuti 2 bulan 2 minggu !

ASSALAMUALAIKUM !

holla . . 
okay okay okayy . . 
sekarang ni dah mule cuti 2 bulan 2 minggu saya ! 
terima kasih kepada ibu ayah dan adik saya yang telah menjemput saya di kolej seri menanti 6 semalam . .
seronok weyh ! speechless . . wakaka . . 
semester break ini akan saya guna kann sebagai orang gaji kelas pertama di rumah sendiri . . 
makanan percuma , layanan baik diberikan , mintak apa sahaja , semuanye percuma , boleh online bila dah siap kerja , lepak lepak , jalan jalan , tiada sebarang had masa atau overtime . . 
tuhh dia . . penangan long break ni . . bukan senang nak dapat kann baby kann ?
alolololo , jangan jeles okayy . . 
study je kat sane ddiam . . jangan nak merengek macam budak kecik . . 
cehh , cakap je lebih kann kau fi . . 
nanti bila dahh naik cuti mula lahh homesick lahh , nangis nangis lahh . . 
haha . . 
so , korang nak buad ape cuti sem ni ?
kawen ? agak lahh kann . . sabar sabar sikit . . aishh . . 
pape pown , fifi nak ucapkan . . . .
SELAMAT BERCUTI . . 


lots of love : fifi . . 


Sunday, 25 March 2012

1 more paper to go :)


ASSALAMUALIKUM !! 

jawab . jangan tak jawab . 
alhamdulillah , hari ni dah lepas paper physic yang TERCINTA TERSAYANG  lahh . .
senang ? hurmm .. hurm .. hurm .. 
senang untuk pass je okayy kodd . .
bole tahan mantap lahh soalan dia . . 
mane terkial-kial nak jawab . . fuhh kiri fuhh kanan . . kat dalam BK tadi . . 
haiyaaa . . keluar keluar je terus nampak aini . . 
terus dia tanya macam mane . . 
aishhh ,, memang tak lahh kann kalau fi cakap senang . . 
sekarang ni .. otak saya dahh penat sangat dahh . . 
tengok bilik pown dahh macam ape dahh .. bosan .. 
saya nak jalan jalan . . 
jom bawak saya gi jalan jalan . . 
yeay !!
nak tengok macam mane gaya orang baru lepas paper physic ?


adorable bed !
lepas mandi saya nak tido .. 
alamak , kantoi belom mandi . . haha .. 


kbai ~~

Thursday, 15 March 2012

selamat menduduki Final Exam !

Assalamualaikum ! 

petang semua . . hari ni fifi baru je lepas jawab paper BEL . . . 
Alhamdulillah . . semua okayy . . 
mudah mudahan dapat jadi isteri yang mithali lahh kann untuk MR.BEL kita . . haaa . . 
esok paper CTU pulakk . . 
study study study ! 
okayy lahh . . 
wish me lots lots lots and lots of luck ok ? ^_^
sayang uolls .. 
kbai ~
salam 1 uitm .

Friday, 24 February 2012

happy birthday Ayah !


Ayah .. ayah .. ayah ..
Happy Birthday ! dah muda dah ayah . .  umur dirahsiakann . haha . 
semoga panjang umur, murah rezeki . . lagi lagi murah hulur kann duit bagi kat iqa . .
woott wott . 
for the first time , iqa tak dapat sambut birthday ayah sama sama . 
tisk tisk tisk . 
ekh , tapi , tak pe lahh . 
next week , iqa balik . . ayah belanja iqa tau . banyak banyak .
tak nak sikit sikit . . 
agak lahh kann . sepatutnya iqa yang belanja ayah . ni tak , ayah pulak . 
ala , bole je . iqa mane lahh ade duit . . kalau ade pown duit yang ayah bagi . 
hahh , it just the same kalau iqa belanja ayah pown . 
guna duit ayah jugak .
ape daaa . . anak ape ni . ish ish ish . 
ape pown . I LOVE YOU SO MUCH !
thanks for everything that you had done for me . 

lots of love , Nur Syafiqah binti Seroun 




Wonderful Friday :)


ASSALAMUALAIKUM !

salam jumaat . pagi semua . 
yeay ! class dahh habis . 
hari ni ade class calculus je . wahh ! banyak input dapat hari ni . 
stuck tetibe . jada . 
then tadi jugak dapat result test 2 . 
ekh , untunglahh sasa dapat 100 kann . jeles okayy
full mark je tau sasa ni . tak pernah tak full mark . . 
sekarang ni bole panggil sasa budak 100 lahh kann . . 
hebak . bak kata nazreen , nadra pown tak full mark macam tuhh weyh . 
haiyaa . 
alhamdulillah . result fifi ngan iera pown okayy je .
tapi , tak banyak macam budak 100 lahh kann . .
ish ish ish . tape . next test kita buat lebih baik .insyaAllah . 
test ?
owh , ye . minggu depan adalah minggu yang paling heaven untuk test . 
hahh , giler lahh kann . test test test . 
rabu 2 test . jumaat 3 test .
test paling seriauu - test physic . 
dear ayahanda physic , tolong lahh bagi soalan yang mudah dan menenangkan jiwa .
tau tau tau . yeay !


HAPPY BIRTHDAY SUHAILAH @ MAK ! WE LOVE YOU !







Monday, 30 January 2012

kegembiraan ?

Assalamualaikum !

DEFINITELYDOPE

isnin yang indah bukan ?
mulakan class analytical chemistry hari ini dengan senyuman . . disamping berbaju kurung biru dan berkasut purple ke kelas . . 
happy semalam tak hilang lagi .. hehe .. semalam ?
yeah semalam . . semalam fifi keluar makan ngan iera , sasa and sue . . 
makan kat luar uitm je . . jalan kaki . . 
nasib baik lahh tak de anjing yang hari tuhh . . 
kalau tak , memang tak jejak kann kaki kat luar uitm lahh nampaknye . .
then , lepas makan makan , balik lahh kolej sebab mase tuhh dahh maghrib dahh . . 
underwear tuhh main pijak bayang bayang . . yang paling teruk , main pijak kepala bayang bayang pulakk tuhh . . 
cannot go betul bile masing masing elak kepala masing masing from dipijak . . 
buruk bebenor gaya elak tuhh . . haiyaa . . padahal bukan betul pown . . 
korang nii . . macam macam . . 
lepas tuhh dah tak larat nak jalan .. nasib baik ade bas uitm lalu .. tahan tahan tahan ..
yeay ! pakcik bas berhenti !
then naik bas dari admin sampai kolej . . jauh tuhh .. haha .. 
kat dalam bas main lambai lambai orang . . mane orang tuhh nampak . . 
ekh , pakcik bas pulak hon diaorang . . hahhh . . nampak pakcik tuhh usha budak uitm .. 
okayy , tak de mase saya nak usha usha nii . . 
nanti isteri dia kat rumah marah lahh dia usha orang lain .. 
belum kahwin lahh , bujang lagi .. 
haaaaa , bujang sebab ade lagi 3 kosong kann . . 
teettttt . .
speechless pakcik bas tuhh kau buat fi .. kejam kejam . . 
sebenarnya , bukan pakcik pown . . muda lagi . . 
dia pown marah fifi panggil dia pakcik . . then lepas tuhh , fi tukar lahh panggil dia ABANG .. 
hahh .. class kau fi .. 

okayy , class chemistry tadi tak dapat fokus sikit sebab sakit perut . . 
waaaa !! tak tahan !! balik bilik .. pergi bank !
tak senonoh .. 

kbaiii ~~

lots of love ------> fifi

Saturday, 28 January 2012



Johor Premium Outlets



owh , okayy . . kesian kann baru nak update pasal JPO ni ?
orang lain dahh lama dahh kodd update . . . haha . . 
tak pe lahh . . mukadimah sikit . . cewaahh . . 

hah hah hah , korang dahh menjejakkan kaki lowm ?
 fifi ? dahh . . fi pergi dengan family lagi . . cool . . 
lagi pown dekat je . . senai je pown kodd . . heee . . 
ape yang bestnye ?
biase lahh . . dah nama pown premium outlets . . 
of course lahh stuff nye semua mahal mahal . . 
tapi , worth it lahh price ngan kualiti stuff tuhh kann . . 
ini takk , dah tau lahh tempat macam tuhh branded semua . . 
then , siap update status lagi beli 2 bra kat situu RM 100 . . 
hello ! standard lahh tuhh okayy . . 
tak de yang mahalnye kalau dahh jenama mewah segala kann . . 
JPO busuk ?
dahh bukak pown mase year end sale . .
tempat baru pulakk tuhh , orang dapat bonus lagi . . 
dahh semestinya JPO tuhh macam orang tengah buat perhimpunan haram . .
naseb baucar tak boleh guna kat situu . . 
kalau tak mesti lagi sesak jam bau bangla segala kann . . 
haiyaa . .
nak tau lagi ? datang lahh JPO sendiri . . 
meyh lee turun johor . . ngehngeh . . 
konklusi ?
mari lahh bercuti .. owh yeah !!
Beautiful hopes

people change ..

 ASSALAMUALAIKUM !

people change . . 
but there's must be a reasons why they change , right ?
kadang kadang hidup ni buat kann kita terpaksa berubah untuk kebaikan diri sendiri mahupun orang lain . . 
tapi , bila seseorang tuhh berubah , ade pulak orang tanya . . kenapa dia berubah ?
sedangkan jawapan tuhh diaorang sendiri dahh tau kann ?
sangat sangat impossible lahh bila orang yang terdekat dengan kita tak terasa perubahan tuhh . . 
mungkin jugak diaorang kecik hati ?
ye , semestinya kann . . but , trust me . . there's must be a reason why people change . . 
hidup ini kekadang ajar kita untuk menjaga hati orang lain daripada diri sendiri . . .
tapi , sampai bila ?
kita juga ade tahap kesabaran dan keimanan yang tersendiri kann ?
satu yang penting dalam hidup kita . . 
be yourself . . 
orang nak benci , meluat ?
who cares ?
yang penting hati senang , aman , dan damai . . 

thank you ~ 
lots of love ------> fifi ..



sahabat :)

Kau ada di kala ku suka
Di kala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada di kala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kaulah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menungguku
Kaulah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidupku

Kau lah yang di situ
Setia menungguku
Kaulah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kaulah yang satu
Menjadi sahabatku

Sahabatku...

Sunday, 8 January 2012

it's 2012 !

 assalamualaikum !

 ekh ekh , , dahh tahun baru lahh !
korang sambut ke ? 
fifi . . . .  tak berapa nak sambut lahh . . 
sambut tahun baru hijrah lagi best kann ? 
tak payah nak bakar duit boomm bammm booom bammm sana sini . . 
lagi pulakk busy bercuti cuti dengan family . . HAHA ! 
pergi mane ?
sebagai rakyat JOHOR , fifi telah menghabiskan masa sehari suntuk bersama family di ZOO JOHOR dan juga JOHOR PREMIUM OUTLET juga KOTA ISKANDAR . . 
waahhhh , teruja sungguh tatkala menjejak kann kaki buadd pertama kali nye di zoo johor setelah 18 tahun 12 hari di bumi ini . .dan pertama kali menjejak kann kaki ke JPO setelah beberapa hari dibuka . . 
 hahhh , derhaka kauu fi . . zoo lain sikit punya banyak kali kau dah pergi . . 
zoo johor kau tak pergi . . tak senonoh . . 


ZOO JOHOR & JPO & KOTA ISKANDAR ? 
next entry lahh okayy :)