CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages

Friday, 2 November 2012

First Week Sem Break

Assalamualaikum !

hey hey , cuti sem datang lagi .
 but this times, it's very short break compared to the previous sem . 
haaa, macam biasa . fifi jadi bibik ajeee lahh dekat rumah . 
jaga irfan yang telah meningkat bujang . cehhh .
kata irfan kat babysitter dia .
" mama , nanti kakak dah balik , irfan tak pergi rumah mama lagi . kakak ada boleh jaga irfan "
hamboi , kemain budak kecik nihh . 

minggu first nihh , fi buat sand art . 
haaaaa , nihh lahh hasilnya . 


tade lahh cantik mana art nihh .
tapi , disebabkann fifi memang suka BEE ngan pooh tuhh . 
so , ini lahh dia . 



Wednesday, 10 October 2012

Jalan . Jyeahhh !

Terminal Larkin-Kg Tarom-Danga Bay-Legoland-Puteri Habour-Aeon Bukit Indah-Mydin-Aeon Tebrau City-Pasar Malam Bandar Tenggara .

With Huda Zafiratul Syafina Zainal Abidin 


Friday, 6 July 2012

Hey ! We're gathering back in semester 3 .


Assalamualaikum !

seronok sangat dapat gathering balik dengan korang semua sem nihh !
gosip sama , gelak sama , makan sama , gurau sama , kutuk sama . 
semua sama .
best jugak kann satu class , all girls . hebakkk .
suka hati je nak buat apa . hahhh . 

Luvyaaa ~


















1 more weeks to go . :)

Assalamualaikum !

sedar tak sedar . dahh dokek 2 bulan kak huda pergi training dia kann .
tinggal lagi seminggu je dia nak balik .
haihh , untung lahh minggu depan balik .
kita nihh 2 minggu lagi baru balik . 
tuhh pongg sekejap je . 
baru beberapa jejak kat bumi JB , dah kena balik bumi pilah pulakk .
takpe lahh , sabar okayy . 
cool babehhh .

nak tengok gambar kak huda ?
nahhh !


hahhh , tak nak tengok sudahh !
tiada paksaan .
kak huda kata , dia tak gemok , baju tuhh yang besar .
hehh ? macam tuhh ke ? cehh cehh cehh .
whatever lahh kann . 
i miss you ~ 

kbai . 





New Roomate !

Assalamualaikum !

hello hello !
fifi dahh dapat roomate baru . hewhew .
nama dia siti alia . boleh panggil , kak alia .
akak nihh course food tech . comel gettew . 

hahh ? aini mana ?
well , dia kann memang suka kann tinggal kann fi kat kolo pilah nihh sorang2 .
kann aini kann .
aku tau kau mesti rindu dengan bilik yang kita yang heaven , sejuk nihh kann . haha .
kau jangan nangis 3 hari 3 malam macam hari tuhh tau . 
pilu hati aku dengar weyhh . seriussss . haha .
takpe takpe .  jangan risau .
haffey aku boleh tengok kann . relakss suda . 
ekh , salah salah . bak kata lecturer BEL , BERTENANG  bro .
hahh . cool gettew . johor-nogori-kelantan tak jauh mana pongg .
chill beb . 
nanti if lina ada movie baru , aku bagitau kau ea .
haha . busukk gilaa . jahat . 

okay lahh , okayy .
kau jaga diri baik-baik kat sana . 
nasib baik lahh kat sana tuhh tak banyak shopping mall .
kalau tak ............ haishh !
duduk je kat dalam kolej tuhh dendiam . study . paham ?
simpan air mata kau . jangan nak gembeng sangat . * cakap orang je lebih kau nihh kann fi *
nanti raya , datang lahh uitm . i'm sure , you're in uitmsick . wakakakaka .


wahh , via iphone gettew . 

this is the last time when we have fun together !
luvyaaa ~

kbai .




Sunday, 13 May 2012

goodbye kak Huda Zafiratul Syafina . :(

Assalamualaikum !

Salam sejahtera , salam 1 malaysia .
Dah , tak payah nak gaya perdana menteri sangat lahh . . 
Esok kak huda pergi police training dia . kat jempol .
Okay , soooo sad .
Tisk tisk . wipe tears .

Selama 2 bulan nihh , tak de lahh orang yang selalu kacau fifi kann .
Everytime text , call . sometimes rasa macam terkongkong jugak .
Tapi , bila kak huda tak buat macam tuhh , I feel very awkward .
I’m not used when the phone doesn’t ringing here and there .
Ohmygossshhh ! macam mana dengan 2 bulan nihh .
Bangun pagi , tak ada text dari kak huda . missed call yang dekat 10 kali dalam masa 10 minit .
Call 5 kali dalam satu hari . keep asking me how this and that .
I feel lost . seriously .
I need a shoulders now .
Siapa yang nak selalu manja kann fifi untuk 2 bulan nihh ?
Taking care of me ?
Siapa yang nak beli kann coklat banyak-banyak ?
Siapa yang nak kejutkan kalau dahh naik sem nanti ?
siapa yang nak bawak jalan-jalan ?
siapa yang nak layan kerenah fifi yang pape ntah nihh ?
siapa yang nak paksa-paksa fifi buat itu nihh ?
siapa yang nak dengar fifi membebel , ngadu tuhh nihh ?
siapa yang fifi nak buli ?
siapa yang nak follow balik pilah ? kereta hilux tak muat lahh .
siapa yang nak jadi tempat fifi lepas rindu kalau fifi rindu kat family ?

tak pe lahh , sekejap je kann . tak pe .
2 bulan je . sedapkan hati .
Insyaallah , I will taking care of myself .
But , I think , it cant be as perfect as you are with me .
I’m sorry sebab tak dapat jaga tab tuhh .
Bukan tak nak , tapi im afraid what your family will say .
They are somebody , while im nobody to you .
Sorry jugak tak dapat hangout with you . even sedih , tapi dah tak ada rezeki kann nak buat macam mana .
Thanks because you are willing to look after me last week .
going through hard and easy time . 

Dear Sis ,
Take care . don’t miss me too much okay .
Jangan nak gedik sangat . jangan nak nangis-nangis lagi .
*wipe tears*
I’m proud to have you as my foster sister .
That’s why I keep my tears away , when I with you .
We will be neighbor when I came back to pilah .
Remember that ! do visit me and take me away from beting .
I miss you , I need you , I love you !



Monday, 30 April 2012

alhamdulillah :)

Assalamualaikum !

alhamdulillah . result exam pown dahh keluar beberapa hari yang lepas . 
so far , okayy lahh . semua pass . physic pass . chemistry pass . calculus pass .tak de yang repeat . 
bersyukur gilaa .tak harapkan dekan pown . 
sebab memang tau , tak akan dapat .
kenapa ? sebab sem 2 nihh memang tough okayy . pengsan .
alhamdulillah tak banyak sangat drop pointer tuhh . 
insyaallah , next sem kita work out lebih lagi .
to those yang dapat dekan lagi tuhh , tahniah !
kbai ~

Thursday, 26 April 2012

kecik-kecik cili padi :)

Assalamualaikum !

hye here and there .
haa , tiba-tiba fifi teringat zaman kecik-kecik dulu .
perangai dulu-dulu . yang selekeh-selekeh tuhh . 
makan sambal , lap kat tudung
ya Allah , selekehnya weyh . haha . main lari-lari lagi .
berpeluh-peluh , lepas tuhh , masuk kelas .
sebelum masuk , beratur dulu . angkat , jatuh , senang diri , jaga sedia . beratur mesti ikut ketinggian .
haaa , korang pown sama kann kann kann .
masuk kelas main pemadam , lawan lawan lahh . . haha .
tak lupa jugakk main lawan tangan . main cop chop tiang . erkkhh , pape entah kott .
yang paling korang suka , mesti bila dapat surat dari secret admirer kann . 
ala , acah acah cinta monyet lettew . haha . 
mesti ada orang tengah yang jadi korang punya scandal tuhh . 
apa lagi , dulu . . . denda yang paling femes kena dengan cikgu , mesti ketuk ketampi .
sikit sikit , ketuk ketampi , tak buat kerja je , ketuk ketampi .
sekarang , kalau tak buat assignment je , potong carry mark . tak payah susah susah .
ishh , banyak gilaa lahh kann . 
kalau korang nak ingat balik , boleh lahh tengok video nihh .



salam . kbai ~

lots of love , 
FIFI .




debaran tunggu result macam retis dapat ABPBH .

Assalamualaikum !

it's 26/4 . and tomorrow will be 27/4 .
and the result will be release . 
ohmygoshhh ! it's scared me .
dean list ? memang tak lahh kott . dengan fizik yang jawab pape entah je .
TAPI kalau dead list maybe boleh jadi . hahaha .
ya Allah , tak aman jiwa dan raga nihh . JK .
AND 
please dont ask me how much i get for this semester . pissed off .
pergi main jauh-jauh sana .
kalau dapat result okayy , baru online . IM semua .
bagitau semua . buat pengumuman kat masjid semua lahh . 
kalau tak , sunyi lahh phone semua .
offline . semua lahh . 

KBAI ~

Monday, 23 April 2012

cik polis vs ustaz don .

Assalamualaikum !

selamat hari isnin semua .
semalam ayah pergi brunei bersama-sama rombongan cik kiah dia .
dan Alhamdulillah ayah dah sampai sana dengan selamat .
dan jugak Alhamdulillah ustaz don dah selamat pulang dengan selamat .
dan Alhamdulillah saya juga dahh kenyang makan chicken porridge tadi .
berapa banyak dan lahh kann .
okayy , dahh tiga hari tak lekat kat rumah . debak !
ye . terima kasih kepada cik polis dan ustaz don kerana telah membawa saya keluar dari mahligai istana tercinta .
ouhh . maafkan saya terlambat update entry nihh .
niat nak update cepat , tapi lappy engak bisa digunakan yaa , buk .
maaf in gue .
kami pergi mana ? aisshh , ‘midvalley’ tuhh .
lepas midvalley , gi dataran pahlawan pulakk . nasib tak turun pilah jap kann .
kalau tak dahh terlepas rindu dekat pakcik’’ kat pilah . jada .
then , sampai kat midvalley tuhh , layan cik polis nak jadi bintang mentor semua lahh .
eeiii , lagu ape ntah cik polis nyanyi nihh . tak tau bole .
yang ustaz don pulak , suruh nyanyi tak nak .
nak kata nak nyanyi lagu nasyid , dah pilih kann dahh . ni mesti acah acah kes suara mahal lahh tuhh .
lepas tuhh , pergi . . . . . . . . hahh , dataran pahlawan pulakk .
ouhh , lapar . perut saya dah bemain macam’’ lagu dahh .
tapi , lagu keroncong jugakk yang dengar paling kuat .
ekh , ada orang belanja kita lahh hari tuhh . tapi kann , macam orang yang belanja tuhh je yang makan banyak . ye ke ?
well , before tunggu segala makanan sampai , ada lahh sorang budak nihh .
ya Allah , comel gila . senyum tak sudah . kalau boleh nak senyum dari johor sampai perlis tuhh haaa .
dia pakai baju I heart Port Dickson . pas tuhh makan sampai melecur mulut .
aishh , apa pown tak boleh . adik adik .
lepas makan , dengan perut yang mengandung dua bulan , longgarkan belt sikit .
eeeiiiii , tak senonoh . kita pergi tengok movie pulakk . uncle usin .
ekh , no no no . sebelum masuk , kasi hadam perut-perut kalian semua dulu lahh .
main ! yeay ! yeay ! dah , dah . . back to story .
so far , boleh lahh . bosan ? ada lahh sikit .kalau tak , macam mana cik polis kita boleh tertidur kann . maaf !
errkkhh , yang paling fifi tak suka , masa ada scene katak .
eyuuukkk , ya Allah ,  geli gilaa kodd  . tutup mata guna phone pown bolehh .
nak tau takk ? ada budak tuhh tak pernah tengok titanic .
terkejutt boleh ? tapi , tak pe lahh . ustaz don memang tak elok nak tengok story macam tuhh .
isshhh , isshh , ishh .
sebelum balik , beli cool blog , buku yang hanya dibalikkan duit sebanyak RM 0.05 ,roti dan kek untuk ibu tersayang .
lepas tuhh . odw balik ustaz don kena tahan ngan jpj .
alamak , tercerita pulakk . maafkan saya .
ada lagi , maafkan saya ternampak gambar kat lesen awak . maafkan saya . maafkan saya .
Alhamdulillah , sampai kat Bandar Tenggara yang tercinta .
selamat cik polis jemput dari ustaz don .
terima kasih . 

 yeahh , kita makan dulu !

Dear people that I used to love before , now and after . insyaallah .
Mrs police and ustaz don ,
Mrs Huda Zafiratul Syafina and Mr. Ammar Akif ,
Thank you so much for the wonderful day ! Thank you for the lovely treats ! Thank you for being one of the VIP in my life !
Thank you for every things that you have give to me .
There’s no more words that I can say . Thank you , dear !
I love you ! I miss you !

Sincerely ,
Nur Syafiqah Seroun . 

p/s : bukan senang nak tulis macam nihh . pehh , debak debak ! HAHA ! okayy , location semua tipu ! maaf !